>

Prečo je populárna jedna z najznámejších diét- Proteínová (keto) diéta

Prečo je populárna jedna z najznámejších diét- Proteínová (keto) diéta

Diéty sú rôzne, skladajú sa z rôznych návodov a skúsili ich rôzni ľudia. Preto je vlastne logické, že niekomu diéta a snaha schudnúť priniesli želaný efekt, a to bez väčších problémov, pričom iní toto šťastie nemali a možno hľadajú rôzne alternatívy stravovania dodnes.

činka

Je preto v mnohých prípadoch takisto ťažké zhodnúť sa na jednom správnom riešení. Každopádne ale máme možnosť siahnuť po stravovacích návykoch, ktoré si myslíme, že by v našej situácii mohli byť najefektívnejšie a predovšetkým by nemali mať iba krátkodobý efekt s následnými vedľajšími následkami, medzi ktoré sa v lepšom prípade radí príbytok váhy na pôvodnú alebo vyššiu hodnotu.

  • Z tohto dôvodu, ale aj z dôvodu efektívneho spaľovania tukov pri zachovaní si potrebnej energie bez nadmerného fyzického vyčerpania hladom, sa stáva stále doporučenejším riešením ketodiet.

Jej pôvodný princíp vravel o príjme tukov miesto sacharidov s tvrdením, že ľudské telo je nastavené rýchlejšie a efektívnejšie spaľovať tuky, než sacharidy, ktoré sa v tele ukladajú viac a sú tak postupným faktorom priberania. Lenže aj v prípade tohto variantu nie sú 100 %-né výsledky, respektíve nájdu sa ľudia, na ktorých táto metóda nezabrala podľa očakávaní. Osobne si tak myslím a zrejme nie som sám, že príčinou môže byť náš rozdielne nastavený metabolizmus a zatiaľ čo niekto tuky spaľuje rýchlejšie a bez väčších komplikácií, u niekoho je situácia trochu iná.
A predsalen, pokiaľ sa človek rozhodne schudnúť a dať sa na diétnejšiu stravu, príjem tukov znie diskutabilne. Nevravím, že neefektívne, no ale opäť nemôžeme ani potvrdiť, že ide o správnu cestu pre každého.

avokádo

Novodobá proteínová diéta (ketodiéta) preto vraví o zníženom príjme sacharidov, ale takisto tukov s tým, že hlavným zdrojom telesnej výživy majú byť najmä bielkoviny, ktoré nielenže dodajú nášmu telu potrebnú energiu, ale takisto skvalitňujú proces spaľovania telesného tuku.

Published by